Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arab

30. 1. 2007

  • Arab

    Přesné údaje o původu araba neexistují. Nepodařilo se ani prokázat, že by kdy na Arabském poloostrově žili divocí koně. Předpokládá se, že arab je Obrazekpotomkem koní dovezených ze starověké Persie nebo z okolních zemí. Prokazují to společné znaky s Kaspickým ponym a íránskými plemeny. Přibližně od 18. století př. n. l. chovali tyto koně beduíni. Až do 7. století n. l. se tito ušlechtilí pouštní koně chovali jen v Arábii a v blízkém okolí. Teprve s expanzí islámu se rozšířili do severní Afriky, západní Evropy a do jižní poloviny Asie. Tito kvalitní koně pak ovlivnili většinu ostatních plemen.Arab se od jiných koní odlišuje stavbou kostry. Má jen 16 párů žeber, 5 bederních a 16 ocasních obratlů. Proto má kratší, jen jemně prohnutý hřbet, rovný kříž a vysoko nesený ocas. Krátká a jemná hlava má prohnutý (štičí) profil, mezi očima vyklenutý. Mimořádnou pohyblivost hlavy zaručuje "mitbach", pozvolné napojování hlavy na hrdlo. Krk je dlouhý, elegantně prohnutý, hříva a ohon jsou hedvábné. Štíhlé, dlouhé suché nohy mají bezvadné klouby, šikmé spěnky bez rousu a pěkně utvářená, zdravá a tvrdá kopyta. Kůže araba je velmi tenká, srst nízká,Obrazek jemná a hladká. Chřípí je neobyčejně jemné, nozdry otevřené. Výška je povolena od 144 do 152 cm, může být i menší. Závisí totiž na původu, zejména na klimatu oblasti, odkud kůň pochází, a na kvalitě pastvy. Přílišná výška a hrubá stavba je pro araba největší vadou. Arab je výhradně jezdecký kůň, rychlý, vytrvalý, tvrdý, skromný a odolný. Má vynikající chody, zejména plavný, plynulý cval. Také jeho povaha je při ohnivém temperamentu výborná. Je pochopitelné, že se právě arab zasloužil o zlepšení nebo i vznik mnoha sportovních plemen. Čistokrevní arabi se podle arabské tradice dělí do pěti skupin podle pěti posvátných klisen Muhammadových. Za nejušlechtilejší se považuje typ Kuhaylan. Ač to znamená "černá antilopa", převládající zbarvení je hnědé. Saklaví je typ vynikající krásou a elegancí, vyznačuje se bílou barvou. Méně úhledný, kostnatý Muniqui vyniká rychlostí a vytrvalostí a dospívá nejrychleji z arabů. Většinou jsou to ryzáci. Hamdani jsou nejmohutnější, klidní a mírní vytrvalci. Také příslušníci skupiny Hadban jsou mohutnější, ale jsou velmi rychlí.Araby si oblíbil Napoleon. Jeho oblíbencem byl kůň Marengo, na kterém jel i do své poslední bitvy u Waterloo (1815). Napoleon dával přednost běloušům a měl vlastní chov bílých arabů. Velmi se zaslužil o zařazení arabů do národních francouzských chovů.

    Obrazek

  •  

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    noclegi augustow meteor

    (PiChiffishaf, 3. 6. 2022 14:44)

    https://www.noclegiiaugustow.online

    Отзыв о компании IT-Agency

    (Albertfus, 3. 6. 2022 14:43)

    https://brand-review.ru/ - отзывы по компаниям «3 Грани Дизайна» из раздела реклама рся на фейсбук в Москва.

    Superintend Explosive foot ball deluge online against rid from Yalla Fly

    (DavidMoura, 3. 6. 2022 6:22)

    Advancement in know-how has ìåéä it apposite as a remedy in place of football followers to except in placenames administer the coup de grƒce and salvage reside games utilizing their desktops, laptops, tablets, and dally phones. Repayment in search archetype, in the Collective States, you deo volente can access Wink at Football Association (NFL) video games on Verizon transportable devices utilizing NFL Mobile. At any rate, you perchance can rush a scant minutes delayed take in soccer tournaments without spending a dime. Dotty, withal,reinterpret swell promise from a put source. These kinds of mashups are doable because a open-minded bevy of Öàðñòâî áåçãðàíè÷íûõ ñïîñîáíîñòåé sites, together with Craigslist, examine extensive APIs (utility programming interfaces) that disentrance tolerate reformer programmers liberate swiftness sooner than away from a area using a nothing to brag upon of programming guidelines. Before all, we’ll look at the elementary software program it is most beneficent to download and agree to forth up, then I’ll taste you skilled in overlook to some usable èíòåðíåò sites that elucidate you viewing schedules or elevate h propose aside you to geyser matches. Kodi Tv is a unshackled software program you may call up Kodi in your Android cellphone. If in proves you must an Android phone or medication and lordly to look at substantive matches disseminate bustling, lay one's hands on assume of the Yalla Zip app. If you are a valid sports activities extremist, subscribing to each waiting perquisites and purchasing each app is cant mayhap a whit costly.





    ÿþh

    365 Days This Day Full Eng Dub

    (Herbertnub, 30. 5. 2022 6:14)

    https://www.creand.org/profile/365-days-this-day-db2s3blzqao/profile
    https://www.herefordrc.co.uk/profile/365-days-this-day-full-movies-english-free-gc2k3kkou/profile
    https://www.herefordrc.co.uk/profile/365-days-this-day-full-movie-filmyzilla-fk1qsjg/profile
    https://www.dogwoodarts.com/profile/365-days-this-day-watch-online-dif541k/profile
    https://www.shawl-anderson.org/profile/365-days-this-day-full-movie-free-download-vw2ttr/profile
    https://www.creand.org/profile/365-days-this-day-full-movies-english-subtitles-mcplb6t3j/profile
    https://www.dogwoodarts.com/profile/365-days-this-day-full-movie-download-online-alqp3j7uc0u/profile
    https://www.biomilq.com/profile/365-days-this-day-stream-movie-google-drive-znuug1w/profile
    https://www.herefordrc.co.uk/profile/365-days-this-day-full-movie-hindi-id22wc42/profile
    https://www.biomilq.com/profile/365-days-this-day-6cofbw1/profile
    https://www.biomilq.com/profile/365-days-this-day-full-movie-online-free-no-download-pmy45lf0z30/profile
    https://www.creand.org/profile/365-days-this-day-full-eng-subtitle-61g9qsd1z/profile
    https://www.creand.org/profile/365-days-this-day-movie-tamil-2k14t2a6f/profile
    https://www.biomilq.com/profile/cuevana-top-gun-maverick-en-espanol/profile
    https://www.creand.org/profile/365-days-this-day-k1pfghkt92m/profile


    https://articlepedia.xyz/365-days-this-day-full-movie-explained-in-malayalam-5/
    https://controlc.com/091533e7
    https://paste2.org/LhcIpcxN
    https://paste2.org/Peh9JvzN
    https://controlc.com/80f029d0

    jurnal utilitas

    (JosephMug, 28. 5. 2022 14:12)


    Jurnal Utilitas is a multi-disciplinary which has been established for the dissemination of state-of-the-art knowledge in the field of education, teaching, entrepreneurship, Administrative and management of education, administrative and management office, administrative and commercial management, economics of education, management, economics, accounting, Office administration, development, instruction, educational projects and innovations, learning methodologies and new technologies in education and learning.

    Строительство

    (Michaelisone, 25. 5. 2022 18:22)

    Заходите в наш интернет магазин, и здесь вы найдете все что вам нужно для дома и дачи по самым низким ценам!
    https://sb-kipuya.ru/

    правило правой руки в пдд

    (ArnoldToX, 24. 5. 2022 20:03)

    https://mir74.ru/23301-nechischenye-dorogi-v-verhnem-ufalee-privedshie-k-smerti-pacienta-skoroy-doveli-chinovnikov-do-stati-poka-administrativnoy.html

    Law firm

    (lawfirmtr, 24. 5. 2022 10:29)

    Attorney Turkey

    reduslim

    (AlfredMoult, 23. 5. 2022 18:51)


    https://comeperdpeso.blogspot.com/2022/05/was-ist-der-effektivste-weg-um-gewicht.html

    Есть ли недорогие дженерики Виагры и Сиалиса в Санкт-Петербурге?

    (Indiafarmpn, 23. 5. 2022 18:10)

    Как грамотно подойти к вопросу эректильной дисфункции?

    В такие непростые времена, в которые сейчас приходится жить, очень важно не потерять веру в себя и свою мужскую силу.
    Очень многие вещи были отодвинуты на второй и третий план, в частности, сексуальные отношения.
    Наша команда, как всегда на страже Вашего мужского благополучия и здоровья.
    Мы не бросим Вас один на один с интимной проблемой и страхом сделать первый шаг в сексуальных отношениях.
    Во времена, когда от России отворачиваются Западные партнеры-ублюдки, Индия как всегда протягивает руку помощи и помогает импортозаместить оригинальные препараты Виагры, Сиалиса и Левитры "фашистского" бренда Пфайзер.
    Индийские препараты аналоги Viagra - Sildenafil 100 и 200 мг, Sialis - Тадалафил 20 и 40 мг, Levitra - Варденафил 20 мг. в наличии в Санкт-Петербурге.
    Препараты данной группы ЭД помогают безусловно и эффективно побеждать эректильную дисфункцию любого генеза, в виду психических расстройств и проблем или физиологических, возрастных изменений - уже с первого применения.

    Если Вы юноша старше 18 лет и боитесь первого секса, на помощь приходят дженерики Виагры или Сиалиса - страх будет повержен, а подруга будет стонать от восторга! Гарантия успеха - 100%, в противном случае 100% возврат!
    Если Вы мужчина 30-50 лет, и просто планируете удивить свою подругу безудержным сексом на всю ночь - Вам опять к нам. Дженерики Виагры творят чудеса!
    Мужчинам за 60 - мы посоветуем взять дженерик Левитры, так как он более мягко работает и практически не имеет никаких побочных действий в виде головной боли, покраснения лица и заложенности носа.
    Также не грузит сердечно-сосудистую систему организма.
    Всем глубоких оргазмов и добра!

    Ебусь во все дыры, телки с буферами

    (Evgenynmw, 22. 5. 2022 20:40)

    Привет господа
    Наша организация предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.
    Наша сайт - https://aquarium-msk.ru/

    Заходи и дрочи по полной !!!

    Do not miss

    (Anthonyvut, 22. 5. 2022 11:15)

    Bеst оnlinе cаsino and sports betting
    deposit bоnus up to 500
    Slоts, Frееspins, Роker, and many gаmes.
    get your bоnus right now
    https://tinyurl.com/u2w7n9ch

    74 ru челябинск

    (ArnoldToX, 20. 5. 2022 2:30)

    https://mir74.ru/doska/prodaja-3451-vaz-2111.html

    Crear una empresa

    (Howardcow, 18. 5. 2022 20:39)


    Autonomos Pymes asesoria online slp somos una sociedad profesional de economistas y un punto de atencion a emprendedores especializados en crear empresas online en Espana. Para crear una empresa sl tan solo debes ponerte en contacto con nosotros. El coste de crear una empresa sociedad limitada online es de tan solo 290 euros mas iva incluyendo los gastos de constitucion necesarios para la empresa sl. Puedes crear una empresa en Madrid, Barcelona, valencia o en cualquier localidad de Espana.

    Ебусь во все дыры, телки с буферами

    (Stastft, 18. 5. 2022 13:16)

    Здравствуйте товарищи
    Наша организация предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.
    Наша сайт - https://angelika.nikawatches.ru/

    Заходи и дрочи по полной !!!

    娛樂城

    (DennisPlake, 18. 5. 2022 2:01)


    娛樂城

    Fifth grade homework

    (Herbertnub, 17. 5. 2022 21:00)

    How to find the balance in everything? There are two ways.


    https://www.artsandscraps.org/profile/academic-writing-from-paragraph-to-essay-aev1a93/profile
    https://www.artsandscraps.org/profile/argumentative-essay-writing-s4p6fc/profile
    https://www.herefordrc.co.uk/profile/about-essay-writing-2acs45qwy3u/profile
    https://www.lochielhouse.com.au/profile/academic-paper-writing-m8rrkow4/profile
    https://www.raceofchampions.com/profile/academic-essay-writing-hq2c5c3/profile
    https://www.shawl-anderson.org/profile/discursive-essay-writing-slf6kgb/profile
    https://www.shawl-anderson.org/profile/argument-essay-writing-onzpxl61/profile
    https://www.visitlewisfarms.com/profile/academic-paper-writing-m814aftm/profile
    https://www.buc.edu/profile/5-paragraph-essay-writing-prompts-o4s0c2y1eo8/profile
    https://www.coralrestoration.org/profile/abc-writing-paper-lmrt7un0i/profile
    https://www.chefsgallery.com.au/profile/academic-writing-from-paragraph-to-essay-4dmwhb/profile
    https://www.chefsgallery.com.au/profile/act-writing-essay-oo11ucyluvq/profile
    https://www.dogwoodarts.com/profile/academic-writing-essays-6g4nse3/profile
    https://www.buc.edu/profile/best-custom-essay-writing-service-pxcrimy948/profile
    https://www.buc.edu/profile/academic-essay-writing-762qtax/profile


    https://symbiota.ccber.ucsb.edu/checklists/checklist.php?cl=932&emode=1
    https://paiza.io/projects/4aTG2rr-cYmXDXweCWvqRQ?language=php
    https://paste2.org/t59j7YKE
    https://controlc.com/76a56e8b
    https://paiza.io/projects/jOI-9xs2bfpsSWoKfoylLQ?language=php

    дизайн сайта новосибирск

    (LouisDaf, 17. 5. 2022 15:31)

    https://smedvedkovo.mos.ru/bitrix/rk.php?goto=https://freelanceshop.org/

    娛樂城

    (DennisPlake, 17. 5. 2022 12:42)


    娛樂城

    Cool math games online on browser!

    (KiziTeft, 17. 5. 2022 11:33)

    Our goal is simple: to bring you the ideal multiplayer games best.
    If you have ever desired to play free online games and also have had whatever nicely arranged out

    https://www.kizi10.org/


    « předchozí

    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

    následující »